Nyári szállás 2018

Tisztelt Hallgatók!

Az idei évben is van lehetőség korlátozott számban nyári kollégiumi férőhelyek igénylésére. Sajnos az U18 Atlétika Európa Bajnokság miatt a nyári szállásokat a Hegedűs Gyula Kollégiumban és a Külső Kollégiumban (Mészáros Lőrinc út 20.) bizonyos időszakokban csak korlátozott számban tudunk biztosítani a hallgatóink részére. A Mosonmagyaróvári Kar hallgatóinak természetesen a Cserháti Sándor Kollégiumban biztosítunk férőhelyet a nyári időszakra.

Csak abban az esetben igényelhető a tantervi kötelező szakmai gyakorlat miatt nyári szállás, ha a szakmai gyakorlat időtartamának nagyobb része a nyári időszakra esik. Nyári szállás minden esetben 2 hónapra igényelhető!

Kérünk mindenkit, hogy ennek tudatában jelentkezzen nyári szállásra.

A nyári szállásra való jelentkezés a következőképpen alakul az Egyetem hallgatói számára:

  • Külső Kollégium
  • Cserháti Sándor Kollégium
  • Hegedűs Gyula Kollégium, csak 2018.07.11-től lehetséges a beköltözés

Jelentkezési időszak: 2018. május 14. – 2018. május 18.

A jelentkezési határidő (2018.05.18 23:59:59) után benyújtott kérelmeket semmilyen körülmények között nem áll módunkban elfogadni.   

Várható eredmény: 2018. május 23.

Lemondás határideje: 2018. június 6.

Nyári szállásra való beköltözés határideje:

Külső Kollégium: 2018. június 28-29.

Cserháti Sándor Kollégium: 2018. június 28-29.

Hegedűs Gyula Kollégium: 2018. július 12-13.

Nyári szállásról való kiköltözés határideje:

Külső Kollégium: 2018. augusztus 29. (szerda)

Cserháti Sándor Kollégium: 2018. augusztus 29. (szerda)

Hegedűs Gyula Kollégium: 2018. augusztus 29. (szerda)

Nyári szállás díja: 23.000 Ft/hó

  • Szakmai gyakorlatot végző hallgató esetén 18.000 Ft/hó
  • Hegedűs Gyula kollégiumba felvetteknek kizárólag július hónapra: 16.000 Ft

További bent maradásra nincs lehetőség.

Jelentkezés menete

A nyári szállás igényléséhez szükséges jelentkezési űrlap a http://kollegium.sze.hu/ oldalon található, a felület a nyári szállásra való jelentkezés kezdetekor válik aktívvá. Fontos az űrlap pontos és a valóságnak megfelelő adatokkal való kitöltése, valamint a tantervben szereplő kötelező szakmai gyakorlatos hallgatóknak az igazolás feltöltése.

A felvételt nyert hallgatóknak 2018. június 28-29-én át,- illetve be kell költöznie a nyári szállásra a Külső Kollégiumba. (Aki nem tesz eleget az át,- illetve beköltözésnek, az elveszti a nyári kollégiumi férőhelyét)

Az átköltözés a Cserháti Sándor Kollégiumba valamint a Külső Kollégiumba kiköltözés függvényében előzetes egyeztetés alapján történik.

A Hegedűs Gyula Kollégiumba jelentkező hallgatók esetében a beköltözés legkorábban 2018. július 10-e után lehetséges.

A nyári szállás díja minden esetben teljes nyárra vonatkozik

Nyári szállás

A nyári szállás elfoglalása a kiköltözést követően a szabad férőhelyek arányában történik. A be- illetve átköltözés 2018.06.28-29-én lehetséges. A nyári időszakra a kollégiumba történő beköltözés, kiköltözéskor az adott kollégiumi irodában történik.

Nyári időszak kezdete a nyári szállásra felvett hallgatók esetében: 2018.07.01.

(a megüresedett férőhelyek arányában az átköltözés előbb is megkezdhető az ESZK-EK munkatársaival egyeztetve, de legkorábban 2018.06.27-től)

Nyári időszak vége: 2018.08.29.

A nyári időszak végéig lehet a kollégiumokban nyári szálláson maradni. Így 2018.08.29-ig mindenkinek ki kell költözni a nyári szállásról/kollégiumból.

A nyári szállás díjak a NEPTUN rendszerben, az eredményhirdetést követően a jelentkezésnél megadott feltételek alapján automatikusan kiírásra kerülnek. A kiírt tételt a beköltözés napjáig be kell fizetni. Az a hallgató, aki nem tesz eleget a befizetési kötelezettségének, nem költözhet be nyári szállásra.

Aki felvételt nyert nyári időszakra a kollégiumba, de mégsem venné igénybe a nyári férőhelyét, kérjük, a fent megadott határidőig jelezze a kollegium@sze.hu email címen. A nyári kollégiumi férőhely visszamondásának elmulasztása az első havi díj 50%-ának befizetési kötelezettségét vonja maga után, mely a Neptun rendszerben kerül kiírásra.

Szakmai gyakorlaton maradó hallgatók igazolása

A szakmai gyakorlatot igazoló igazolás leadási határideje: 2018.05.31.

A szakmai gyakorlatot végző hallgatóknak a kollégiumi jelentkezéshez minden esetben szükség van igazolásra. Az igazolás kiadásához a hallgatónak szükséges a szakmai gyakorlathoz kapcsolódó dokumentumokat (együttműködési megállapodás és szándéknyilatkozat) cégszerűen aláírva bélyegzővel ellátva leadni a megfelelő helyen.

A Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar, az  Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar illetve az AUDI Hungaria Járműmérnöki Kar hallgatóinak az Egyetemi Szolgáltató Központ ad ki igazolást a nyári gyakorlatról. Igazolás igénylés ITT!

Csak a tanulmányok befejezéséhez kötelezően előírt (a diploma megszerzéséhez szükséges szakmai gyakorlat) számít kedvezményes díjra jogosító szakmai gyakorlatnak.

A többi Kar hallgatójának a tanszékről kért aláírt, pecséttel ellátott igazolást a jelentkezési űrlaphoz csatolva PDF formátumban kell feltölteni a kollégiumi honlapon írtak alapján.

Csak a tanulmányok befejezéséhez kötelezően előírt (a diploma megszerzéséhez szükséges szakmai gyakorlat) számít kedvezményes díjra jogosító szakmai gyakorlatnak.

A szakkollégista hallgatóknak és szervezeti tagoknak is kötelezően így kell jelentkezni a nyári szállásra, ha maradni szeretnének a nyári időszakra!

FONTOS információk!

Nyári szállásra a szabad férőhelyek arányában tudunk hallgatókat fogadni. Az átköltöztetés jogát fenntartjuk! (Akár kollégiumok között is!)

Nyári Internet

Nyáron az internet használat és fizetés a tanévihez hasonlóan előírt módon történik, erről bővebb információk a http://internet.sth.sze.hu oldalon találhatók.

Internet elérést és beléptető rendszert érintő kérdésekben a problema@sth.sze.hu e-mail címen érdeklődhetnek a NetClub tagjainál.

Belépőkártya

A kollégiumi belépés nyár folyamán is a tanévhez hasonlóan történik, vagyis ujjlenyomat, valamint hallgatói, illetve vendégkártya szükséges minden nyári szállásos vendégnek. Akik még nem rendelkeznek ilyen kártyával (külsős vendégek, más egyetemek hallgatói) az alábbi oldalon tájékozódhatnak a kártya igénylésről:

http://kartya.sze.hu/

A honlapon keresztül megigényelt kártyákat az AKIK-ban (ÚT. 106) a Hallgatói, Információs és Szolgáltató Központban (KisHáz pult) fogadási időben lehet átvenni!

Az AKIK Információs pultjánál a kártya ügyintézés az alábbi időpontokban zajlik:

2018. június 1-től 22-ig: 
hétfő – péntek: 09:00-14:00

Utolsó nyitvatartási nap: 2018. június 22.

Nyáron a konditermek zárva tartanak! 

Galéria

Egyetemi Kollégium Eseménynaptára

Szenátusi Ülés 2019. március 25. 14:00 - 16:00
Elektronikus ZH nap 2019. március 27.
Véradás 2019. március 27. 10:00 - 16:00
Hallgatói klubkoncert 2019. március 27. 19:00 - 23:00

Térkép

Térkép