Galéria

Eseménynaptár

Térkép

Térkép

Beléptető rendszerrel kapcsolatos információk

A kollégiumban biometrikus azonosító rendszer működik. A kollégistáknak rendelkezniük kell a rendszerhez tartozó hallgatói kártyával. A vendégeknek a kollégiumi vendégkártya kiváltása szükséges ahhoz, hogy a kollégiumok területére be tudjanak lépni. A kártyákat az AKIK irodában fogadási időben lehet elkészíttetni.

 Egyetemi kártya igénylése a kollégiumi beléptető rendszerhez:

 A Hallgatói Információs és Szolgáltató Központban (AKIK) iroda (szorgalmi időszakban):

Hétfő – Csütörtök 09:00 - 16:00
Péntek 09:00 - 14:00

Minden kollégista hallgató, a saját kollégiumában (ahol a férőhelye van) 0-24-ben tud közlekedni a kártyájával. A többi kollégiumban a belépésre 6:00-22:30 között jogosult.  Amennyiben a másik kollégiumot 22:30 után hagyja el, a kártya vendég jogosultsága letiltásra kerül.  Újraaktiválásra a kollégiumi Irodában fogadási időben van lehetőség.  Aktiválás díja 2000 Ft.

Hallgatói kártyát csak az a hallgató igényelhet, akinek van aktív tanulmányi státusza (hallgatói jogviszonya) az egyetemmel. A Kollégiumokba való belépéshez is erre a kártyára van szükség, így minden kollégista hallgatónak rendelkeznie kell ezzel a kártyával. A kollégista hallgatóknak a kártya kézhezvétele után még egy ujjlenyomat felvételi folyamaton is át kell esnie ahhoz, hogy a kártyája alkalmas legyen a kollégiumi belépésre.

Kártya elvesztés, eltörés esetén a hallgatónak 5 munkanpaon belül új kártyát kell csináltatnia az AKIK irodában, ez idő alatt köteles a bentlakási szerződését a kollégiumi irodában hitelesítettni és azzal közlekedni a kollégiumi portákon. A bentalkási szerződést minden esetben fel kell mutatni a portaszolgálat munkatársainak.

Kollégiumi vendégkártyát olyan személyek igényelhetik, akiknek nincs hallgatói jogviszonya az egyetemmel (pl.: más egyetem hallgatója). A kártya kézhezvétele után még egy ujjlenyomat felvételi folyamaton is át kell esnie, ahhoz, hogy a kártyája alkalmas legyen a kollégiumi belépésre. A vendégfogadás menetéről ide kattintva tájékozódhat.

A kártyákról további információ a Hallgatói Információs és Szolgáltató Központban, illetve az alábbi weboldalon elérhető:

kartya.sze.hu

A vendégfogadó feladata és kötelessége a vendégével a Kollégiumi Házirendet megismertetni és betartatni. Vendég által okozott károk, illetve Házirend megsértése esetén a vendégfogadó felelősségre vonható.