Galéria

Eseménynaptár

Térkép

Térkép

Vendégfogadás

A Széchenyi István Egyetem Kollégiumaiban lakó kollégista hallgatói kétféle módon  fogadhatnak vendéget, az alábbi oldalon keresztül:

dormitory.sze.hu

Széchenyi István Egyetem Kollégiumai alatt az alábbi kollégiumok értendőek:

  • Hegedűs Gyula (Központi) Kollégium
  • Multifunkciós épület
  • Külső Kollégium (Mészáros Lőrinc utca)
  • Famulus Kollégium
  • Cserháti Sándor Kollégium (Mosonmagyaróvár)

Nappali vendégfogadás

Az Egyetemi kártyával (Hallgatói, Oktatói, Öregdiák, Vendég kártya) rendelkező személyt a kollégista felveheti a vendéglistájára a vendégfogadás menüpontban. Egy kollégista egyszere 2 személyt tud a listáján tartani. Ezen személyek 06:00-tól 22:30-ig tudnak a beléptető rendszeren a saját kártyájukkal közlekedni. Ez a lehetőség nem engedi meg a kollégiumban bentalvást, a 22:30 után benttartozkódok kártyája automatikusan letiltásra kerül. A letiltott kártyával a közlekedés nem lehetséges, újraaktiválási díj 3000 Ft, a K4-es portán lehet befizetni hétköznap 13:00-20:00 között. A kártya újra aktiválása is a K4-es portán történik.

A kártyaletiltás miatt Mosonmagyaróváron, a Cserháti Sándor Kollégiumban kérjük, keressék fel a Kollégiumi Irodát hétköznapokon fogadási időben.

A vendégkártya használatához ujjlenyomat szükséges, amelyet a kollégium portáján a NetClub által megadott időpontban a vendég intézni, de csak az után, hogy a kollégista felvette vendégnek.Éjszakai vendégfogadás

Kártyával és ujjlenyomattal rendelkező vendég fogadható éjszakára vendégként. A vendég a kártyájával jogosult a kollégiumba történő belépésre, a befizetett napok számának megfelelően. A vendégéjszaka befizetésére legkésőbb az adott napon 22:00-ig van lehetőség. Befizetés után a tokent az "új vendég igénylése" gombbal aktiválni kell. Itt lehet megadni a vendég kártyaszámát és az igényelt éjszakát. A vendég kártyája automatikusan aktívvá válik az igényelt napon 8:00-tól vagy az adott napon az igénylés és jóváhagyás időpontja és másnap 8:00 között. Amennyiben a megigényelt vendégéjszaka 22:00-ig nem kerül befizetésre, a vendégnek 22:30-ig el kell hagyni a kollégiumot.

Az éjszakai (bentalvós) vendég igénylésnél tokenek használhatók fel. A token kifizetése, a Neptun rendszerben lehetséges. A token ára 2.000 Ft, amely egy bentalvós éjszakára jogosít.

A díjat a hallgató írja ki magának, amely az „Kollégiumi vendégfogadás” néven található. A tételt a Neptun rendszerben a kollégista hallgatónak kell befizetni! A Neptunban történő befizetést követően kb 30 perc múlva jelenik meg a token a dormitory.sze.hu oldalon. Kérjük ezt vegyék figyelembe a befizetésnél.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a bentalvós token abban az esetben válik aktívvá, ha a szobatárs elfogadta a vendégfogadást. Amennyiben a vendégfogadás folyamatosan engedélyezve van (elhúzott csúszka), akkor nem szükséges külön jóváhagyás. Ha ez a funkció nincs beállítva, akkor a „Vendégfogadás” fül alatt van lehetőség a jóváhagyásra.

Az igénylés véglegesítése és a szobatárs jóváhagyása után a vendégfogadás törlésére nincs lehetőség. Amennyiben a vendégfogadás a szobatárs által nem kerül jóváhagyásra, akkor a vendégfogadás kérelem érvénytelen, a token újra felhasználhatóvá válik.

 

Bentalvós vendégfogadás lépései: 

1. Tétel kiírása a Neptun rendszerben. 
2. A neptunban kiírt tétel befizetése.
3. A token a befizetést követően megjelenik a dormitory.sze.hu oldalon.
4. A dormitory.sze.hu oldalon az új vendég igénylése gombbal a token aktiválása, ahol a vendégfogadó be tudja állítani, hogy melyik éjszakára és kit szeretne fogadni. 
5. Vendégfogadás elfogadása a szobatárs által. 

 

Kérdés, észrevétel esetén kérjük, írjanak a kollegium@sze.hu e-mail címre.