Galéria

Eseménynaptár

Térkép

Térkép

Felsőéves kollégium jelentkezés 2023

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az idei évben is van lehetőség a 2023/2024 tanévre kollégiumi férőhely igénylésére.

A kollégiumi jelentkezés a dormitory.sze.hu oldalon keresztül történik.

Kérjük, hogy próbáljanak meg belépni az oldalra, a belépést követően ellenőrizzék az adataikat. Amennyiben hibát észlelnek / az adataikban változás történt, azt a Tanulmányi Osztálynak tudják jelezni.

Jelentkezési időszak:

2023.07.18. 13:00 – 2023.07.23. 20:00-ig

Eredményhirdetés várhatóan: 2023.07.27. 13:00 órától

Méltányossági időszak: eredményhirdetést követő héten várható (pontos időpont később). Felhívjuk a hallgatók figyelmét arra, hogy a nyári időszakban, a hivatalokban a nyári szabadságolások miatt tovább tarthat az igazolások kikérése.

Kik jelentkezhetnek?

A felsőéves kollégiumi jelentkezésben azok a nappali tagozatos egyetemi Bsc-s, Msc-s, Phd-s és FOSZK-os hallgatók jelentkezhetnek, akiknek már van legalább egy aktív lezárt féléve és rendelkeznek ösztöndíj átlaggal, valamint több mint 30 km-re van a lakhelyük Győrtől.

Akinek van egy lezárt féléve, de a második féléve passzív volt, neki is a felsőéves jelentkezéssel kell jelentkeznie.

A hatályos Kollégiumi SZMSZ szerint a kollégiumi pontszámítás az alábbiak szerint alakul:

Két lezárt aktív félév esetén az alábbi képlet alapján kell meghatározni a kollégiumi felvételi pontszámot:

Átlag*20 + Szociális pontszám + Hallgatói tevékenységért kapott pontszám + Kollégiumi Korrekciós pontok, ahol:

Átlag: a jelentkezési időszakot megelőző utolsó két lezárt aktív félév ösztöndíj indexének számtani átlaga, két tizedesre kerekítve, ((Átlag1+Átlag2)/2) 

Szociális pontszám: a HATÁR rendszerben feltöltött és az EHÖK által a jelentkezést közvetlen megelőző félévben szociális kérelem beadásának időszakában megítélt pontszám. 

Hallgatói tevékenységért kapott pontszám: a tanév alatt végzett kiemelkedő hallgatói-, sport- tanulmányi tevékenységért az EHÖK által jóváhagyott pontszám.

Kollégiumi korrekciós pontok: A kollégiumi épületet megóvó, kollégiumi életet javító tevékenységekért kapható többletpont, valamint a HFB által, a kollégiumi Házirend megsértése esetén adott kollégiumi mínusz pontok (fegyelmi pont).

Egy lezárt aktív félév esetén az alábbi képlet alapján kell meghatározni a kollégiumi pontszámot:

Átlag*20 + Szociális pontszám + Hallgatói tevékenységért kapott pontszám + Kollégiumi Korrekciós pontok, ahol:

Átlag: a jelentkezési időszakot megelőző utolsó lezárt aktív félév ösztöndíj indexe, két tizedesre kerekítve.

Szociális pontszám: a HATÁR rendszerben feltöltött és az EHÖK által a jelentkezést közvetlen megelőző félévben szociális kérelem beadásának időszakában megítélt pontszám. 

Hallgatói tevékenységért kapott pontszám: a tanév alatt végzett kiemelkedő hallgatói-, sport-, tanulmányi tevékenységért járó pontszám során szerzett egyéb, a jelentkezést adott félévben, az EHÖK által jóváhagyott pontszám

Kollégiumi korrekciós pontok: A kollégiumi épületet megóvó, kollégiumi életet javító tevékenységekért kapható többletpont valamint a HFB által, a kollégiumi Házirend megsértése esetén adott kollégiumi mínusz pontok (fegyelmi pont).

A plusz pontok a jelentkezési időszak alatt folyamatosan kerülnek feltöltésre.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a jelenlegi kollégiumi pontszámításnál a 2023. februárjában kapott szociális pontszámok a mérvadók. Szociális pályázat utólagos beadására és a pontszám módosítására nincs lehetőség.

Méltányossági kérelem adható be, amennyiben a hallgató családi szociális helyzete a kollégiumi jelentkezést megelőző félévben –a szociális kérelem beadásának időszakához képest- legalább 5 szociális ponttal változott vagy ebben az időszakban a család szociális helyzetében rendkívüli esemény történt. 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kérelem elbírálásakor csak és kizárólag a kérelmező szociális helyzetét vesszük figyelembe, vagyis a kollégiumi felvételi eljárásban szerepelt pontszámok nem számítanak bele a bírálatba (tanulmányi, korrekciós, stb.).

Azon hallgatóknak, akiknek mind a két féléve passzív volt az előző tanévben, a 2023. nyarán esedékes, elsőéves jelentkezési időszaknál (2023. augusztus) kell jelentkezniük! 

Következő évi kollégiumi díj:

Hegedűs Gyula Kollégium:

2 ágyas szobák: 16 000 Ft/fő/hó

Multifunkciós Épület:

2 ágyas szobák: 17 400 Ft/fő/hó

Külső Kollégium:

2 ágyas szobák: 13 900 Ft/fő/hó

3 ágyas szobák: 9 300 Ft/fő/hó

Famulus Kollégium:

2 ágyas szobák: 20 500 Ft/fő/hó

Cserháti Sándor Kollégium (Mosonmagyaróvár):

2 ágyas szobák 13 000 Ft/fő/hó

Reklamáció lehetősége:

Korrekcióra, reklamációra 2023.07.24. 13:00 – 2023.07.26. 13:00-ig, kizárólag érvényes, a dormitory.sze.hu rendszerben a jelentkezési időszakban leadott kollégiumi jelentkezés esetén van lehetőség! Az időszak lejárta utáni reklamációt nem áll módunkban elfogadni. 

A reklamációs időszakban kollégiumi jelentkezésre nincs lehetőség! A jelentkezéssel kapcsolatos problémát a jelentkezési időszakban tudják jelezni.

Hallgatói Kártyával kapcsolatos tájékoztató:

A beléptető rendszer miatt, minden kollégiumba felvételt nyert hallgatónak rendelkeznie kell saját hallgatói kártyával. Azok a felsőbb éves hallgatók, akik felvételt nyernek a kollégiumba és még nem rendelkeznek egyetemi kártyával, az alábbi honlapon tudják igényüket leadni.

http://kartya.sze.hu/

A hallgatói kártyákat személyesen a beköltözés során, vagy a beköltözést követően a Hallgatói Információs és Szolgáltató Központ 
fogadási idejében lehet átvenni.

 

Amennyiben a kollégiumi jelentkezéssel kapcsolatban kérdésük merül fel, akkor kérjük keressenek minket a kollegium@sze.hu e-mail címen.