A kollégium története

Hegedűs Gyula Kollégium története

Az 1974/75-ös tanév szeptemberében adták át, az akkori nevén, Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola diákotthonának első épületét, nagyon szép környezetben a Mosoni-Duna partján. 1975-ben és 76-ban készültek el a további épületszárnyak és így nyerte el az épület a mai formáját. Háromágyas szoba párok találhatók az épületben, szoba páronként közös vizesblokkal. A kollégium 1200 nappali tagozatos hallgatónak ad otthont (1976-tól), ezen kívül elhelyezi az új szakok beindulásával jelentősen megszaporodott számú vendégoktatókat és a levelező ill. távoktatásban résztvevő hallgatókat.

Már az első évtől működött a diákotthoni bizottság, amely demokratikus módon kapcsolta be a hallgatókat lakóhelyük irányításába. Ennek a munkának elismeréseképpen 1980-ban megkaptuk a kollégium címet, amelyet akkoriban még különböző kritériumok teljesítésével csak kiérdemelni lehetett, felvenni nem.

A kollégium épülete egy egységet képez az Egyetem többi részével, így a kollégisták helyzete kényelmesnek mondható. Az épületen belül minden folyosón található egy társalgó. Az építész és építőmérnök hallgatóinkat két, rajzgépekkel felszerelt rajzterem segíti munkájukban, amelyeket a közelmúltban újítottuk fel. Rendelkezünk egy a Kollégiumi Stúdió által üzemeltetett stúdióval.

A Központi Kollégium épületében több hallgatói szervezet és öntevékeny csoport irodája is üzemel, ezzel is segítve azokat a hallgatókat, akik az egyetemi éveik alatt a tanulás mellett egyéb közösségi tevékenységet végeznek.

A Hegedűs Gyula Kollégium épületegyüttese új színezést kapott valamint az épületben található nyílászárók cserélve lettek és a hátsó tűzlépcsők is felújításra kerültek. Az épületben a konyhák valamint a szobák bejárati ajtói folyamatos felújítás alatt vannak. A K2-es épület második emeletén pedig egy újonnan felszerelt mosókonyha várja a kollégistákat.

A fejlesztések folyamatosak, ezzel is segítve a kollégista hallgatók mindennapjait.

A kollégium épületében hallgatói csoportok mellett kollégiumi büfé és konditerem is üzemel.

Szervita Nővérek Szent József Diákotthona

Galéria

Egyetemi Kollégium Eseménynaptára

Szenátusi Ülés 2020. január 27. 14:00 - 16:00
Szorgalmi időszak kezdete 2020. február 10.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. február 14. - 2020. február 15.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. február 21. - 2020. február 22.
Szenátusi Ülés 2020. február 24. 14:00 - 16:00

Térkép

Térkép