A kollégium története

Hegedűs Gyula Kollégium története

Az 1974/75-ös tanév szeptemberében adták át, az akkori nevén, Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola diákotthonának első épületét, nagyon szép környezetben a Mosoni-Duna partján. 1975-ben és 76-ban készültek el a további épületszárnyak és így nyerte el az épület a mai formáját. Háromágyas szoba párok találhatók az épületben, szoba páronként közös vizesblokkal. A kollégium 1200 nappali tagozatos hallgatónak ad otthont (1976-tól), ezen kívül elhelyezi az új szakok beindulásával jelentősen megszaporodott számú vendégoktatókat és a levelező ill. távoktatásban résztvevő hallgatókat.

Már az első évtől működött a diákotthoni bizottság, amely demokratikus módon kapcsolta be a hallgatókat lakóhelyük irányításába. Ennek a munkának elismeréseképpen 1980-ban megkaptuk a kollégium címet, amelyet akkoriban még különböző kritériumok teljesítésével csak kiérdemelni lehetett, felvenni nem.

A kollégium épülete egy egységet képez az Egyetem többi részével, így a kollégisták helyzete kényelmesnek mondható. Az épületen belül minden folyosón található egy társalgó. Az építész és építőmérnök hallgatóinkat két, rajzgépekkel felszerelt rajzterem segíti munkájukban, amelyeket a közelmúltban újítottuk fel. Rendelkezünk egy a Kollégiumi Stúdió által üzemeltetett stúdióval.

A Központi Kollégium épületében több hallgatói szervezet és öntevékeny csoport irodája is üzemel, ezzel is segítve azokat a hallgatókat, akik az egyetemi éveik alatt a tanulás mellett egyéb közösségi tevékenységet végeznek.

A Hegedűs Gyula Kollégium épületegyüttese új színezést kapott valamint az épületben található nyílászárók cserélve lettek és a hátsó tűzlépcsők is felújításra kerültek. Az épületben a konyhák valamint a szobák bejárati ajtói folyamatos felújítás alatt vannak. A K2-es épület második emeletén pedig egy újonnan felszerelt mosókonyha várja a kollégistákat.

A fejlesztések folyamatosak, ezzel is segítve a kollégista hallgatók mindennapjait.

A kollégium épületében hallgatói csoportok mellett kollégiumi büfé és konditerem is üzemel.

Galéria

Egyetemi Kollégium Eseménynaptára

Munkaszüneti nap 2018. október 22.
Munkaszüneti nap 2018. október 23.
Elektronikus ZH nap 2018. október 24.
MÉK Ünnepi Szenátusi Ülés 2018. október 25. 10:00 - 11:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. október 26. 00:00 - 2018. október 27. 23:00

Térkép

Térkép