Beköltözési információk a 2020/2021 tanévre

Kedves Hallgatók! Hamarosan kezdetét veszi a 2020/2021-es tanév, így aktuálissá válik a kollégiumokba történő beköltözés. Kérjük, hogy az alábbi táj...

Beköltözési információk a 2020/2021 tanévre

Szobafoglalás - információk 2020

Szobafoglalásra 2020.08.19. 0:01 – 08.20. 23:59 között van lehetősége. Szobát csak a Kollégiumi Bizottság tagjain keresztül tud foglalni, abban az ese...

Szobafoglalás - információk 2020

Méltányossági kérelem információk

Felsőéves hallgató csak abban az esetben nyújthat be méltányossági kérelmet, amennyiben az utolsó szociális időszak óta döntő mértékben változott a sz...

Méltányossági kérelem információk

Kollégiumi jelentkezés

KEDVES LEENDŐ KOLLÉGISTA!   Tájékoztatjuk Önt, hogy kollégiumi jelentkezésre a pótjelentkező hallgatóknak is van lehetősége. Kérjük, a kollégium igé...

Kollégiumi jelentkezés

Vendégfogadás

Kedves Hallgatók!

A mai naptól 2013.09.11 elindul a kollégiumban a vendégfogadási rendszer.  A vendégfogadás a hallgato.sth.sze.hu oldalon keresztül történik.

Kérek mindenkit hogy a tovább alatt olvassa el a tájékoztatót!

Információ a Hallgatói kártyáról

A Széchenyi István Egyetemen bevezetésre került egy NFC-s kártyarendszer. A kártyarendszer célja az egységes kártyahasználat az egyetem egész területén, amibe a kollégiumok is beletartoznak. Az „új” kártyák 2013/14-es tanévtől bevezetésre kerültek a Hegedűs Gyula valamint a Mészáros Lőric úti (külső) kollégium beléptető rendszerébe is.

Négy különböző típusú kártyát használunk a kollégiumi belépésre hallgatói, dolgozói, öregdiák, kollégiumi vendég kártya. Ebből két kártyát használhatnak a hallgatók:

 Hallgatói kártya

A hallgatói kártyát csak az a hallgató igényelhet, akinek van aktív tanulmányi státusza (hallgatói jogviszonya) az egyetemmel. A Hegedűs Gyula Kollégiumba valamint a Mészáros Lőrinc úti (külső) kollégiumba való 24 órás belépéshez is erre a kártyára van szükség, így minden kollégista hallgatónak rendelkeznie kell ezzel a kártyával.

A kollégista hallgatóknak a kártya kézhezvétele után még egy ujjlenyomat felvételi folyamaton is át kell esnie, ahhoz, hogy a kártyája alkalmas legyen a kollégiumi belépésre. A hallgatói kártyát az AKIK irodában fogadási időben lehet elkészíttetni.

Hallgatói kártya díja: egyszeri 800 Ft, melyet Neptunon keresztül kell befizetni

 Kollégiumi vendégkártya

A Kollégiumi vendégkártyát olyan személyek igényelhetik, akiknek nincs hallgatói jogviszonya az egyetemmel (pl.: más egyetem hallgatója).

A kártya kézhezvétele után még egy ujjlenyomat felvételi folyamaton is át kell esnie, ahhoz, hogy a kártyája alkalmas legyen a kollégiumi belépésre.  

A kollégiumi vendégkártya díja: 1600 Ft, amelyet személyesen a könyvtárban lehet befizetni vagy sárga csekken feladni.

A befizetési bizonylatot bemutatva az AKIK ügyfélszolgálata készítik el a kártyát fogadási időben.

A kártya készítési díja tartalmazza az első éves könyvtári beiratkozási díjat, majd minden további évben könyvtárhasználati szabályzat szerinti könyvtári beiratkozási díjat kell fizetni.

 

Kollégiumi vendég fogadás

Mindenkinek, aki a kollégiumok valamelyikében közlekedni szeretne, rendelkezni kell a fenti kártyák valamelyikével. Minden kollégista hallgató fogadhat vendéget, de egy időben csak két darab vendége lehet. A vendégfogadást a hallgato.sth.sze.hu oldalon keresztül van lehetőség ezt adminisztrálni (vendégfogadási segéd). A vendég regisztrációhoz a vendégfogadónak (az a kollégista hallgató, aki vendéget szeretne fogadni) szüksége van a vendég Neptun kódjára valamint a kártyájának a számára. A regisztrációt követően a vendég hallgatói illetve vendég kártyája automatikusan vendég jogosultsággal fog rendelkezni, ami azt jelenti, hogy 06:00 és 22:00 között szabadon bejárhat a kollégiumba. Akik nem hagyják el a kollégiumot a 22:00-ig neki a kollégiumba való bejárási jogosultságot megvonjuk és a következő alkalommal nem fog tudni bejönni a kártyájával a kollégiumba. A vendég jogosultság visszakapcsolás ára 2000 Ft amit a Kollégiumi Irodában kell befizetni.

A vendégfogadó dönthet úgy, hogy a vendégért a továbbiakban nem vállalja a felelősséget, így a vendégfogadás menüpontban a Törlés linkre kattintva megszüntetheti a vendége kollégiumi belépésre jogosító jogosultságát.  A vendégkártya csak a visszavonást követő éjfélkor kerül inaktiválásra.

A vendégfogadó kötelessége a kollégiumi házirendet a vendégével betartatni!

 

Eltört/elveszett kártya

Azon kollégistáknak, akinek eltörik, elveszik vagy ellopják a kártyáját neki kötelező pótolni, hiszen nem fog tudni közlekedni a kollégiumi portákon. (Ezért felhívjuk a kollégista hallgatók figyelmét arra, hogy fokozottan vigyázzanak a kártyájukra). Az Egyetemi Kártyarendszerben kiállított kártyákat elvesztés, megsemmisülés esetén le kell tiltani

A kártyapótlás díja 3.200 Ft!

A elvesztett kártyát pótlására az alábbiak szerint van lehetőség:

1. A kártyapótlás igénylését a kartya@sze.hu email címen jelezni kell! Az e-mailben a személyes adatok és az ügyfélszolgálati jelszó megadása szükséges. (ügyfélszolgálati jelszó megtalálható a kártyaregisztráció során kiküldött e-mailban)

2. A 3.200 Ft-os kártyapótlási díjat be kell fizetni az alábbiak szerint:

 - Hallgató a kártyapótlás díját a Neptunban tudja befizetni. A tételt a hallgató maga írja ki, majd a teljesítésről bizonylatot nyomtat.

- Kollégiumi vendég a kártyapótlás díját a könyvtárban tudja teljesíteni, melyről pénztárbizonylatot kap.

3. A befizetési bizonylat bemutatásával az AKIK irodában a kártya legyártásra kerül amit személyesen lehet átvenni.

 

Időpontfoglalás

A kártyakészítés előtt időpontot kell foglalni az AKIK irodában (megelőzve a sorok kialakulását). Időpontot a kártya.sze.hu oldalon az Időpont egyeztetés menüpontban lehet foglalni!

A Hallgatói Információs és Szolgáltató Központ (AKIK) iroda nyitva tartása:

Hétfő – Csütörtök      09:00 - 16:00

Péntek                        09:00- 14:00

Kártyával kapcsolatos bővebb információk a kartya.sze.hu oldalon található.

 

Szervita Nővérek Szent József Diákotthona

Galéria

Egyetemi Kollégium Eseménynaptára

Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. szeptember 25. - 2020. szeptember 26.
Kurzuskiírási időszak kezdete 2020. szeptember 28.
Szenátusi Ülés 2020. szeptember 28. 14:00 - 16:00
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. október 2. - 2020. október 3.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. október 9. - 2020. október 10.

Térkép

Térkép