Keresztféléves kollégiumi jelentkezés

 Jelentkezés

A kollégiumi jelentkezés azon keresztféléves MSC-s, elsőéves és felsőéves, Erasmusról visszajövő, felsőfokú szakképzésben résztvevő, valamint PhD hallgatók számára lehetséges, akik a második szemeszterre kollégiumi férőhelyet szeretnének igényelni. Ebben az időszakban kell jelentkeznie azon hallgatóknak is, akik a 2019/2020/I. félévben várólistán voltak és szeretnének kollégiumi férőhelyet a II. félévre.
Azoknak a hallgatóknak, akik a tanév eleji felvételi eljárásban kollégiumi férőhelyet kaptak, majd beköltöztek és nem végzős (passzív, abszolvált, diplomát szerzett, törölt státuszú) hallgatók NEM KELL ÚJRA JELENTKEZNIÜK.

Jelentkezési időszak: 2020.01.27. 11:00 - 2020.02.03. 11:00

Eredményhirdetés várhatóan2020.02.04. 15:00-ig

Férőhely lemondás határideje: 2020.02.13.


Jelentkezés módja: interneten keresztül kizárólag a Neptun rendszerben lehetséges a meghirdetett időpontban, hasonlóan a tanévi kollégiumi jelentkezéshez.

Jelentkezési segédek

Felvételi pontszám számításáról információt, az alábbi linken találhat:

*Figyelem! Az oklevél átlag nem azonos az oklevélben szereplő minősítéssel! Az oklevél átlag egy két tizedesjegyre kerekített szám, amely az oklevél minősítésének alapját képezi (pl. szigorlatok, szakdolgozat, államvizsga jegyeinek átlaga). Erről szóló bejegyzés a Leckekönyvben lehet. Ha ott nem találja, vagy nem biztos benne, hogy a megfelelő bejegyzést találta meg, keresse fel egyeteme Tanulmányi Osztályát, ahol tudnak adni Oklevél átlag igazolást.


FONTOS!

Azon hallgatók, akik jelentkezéskor a kollégiumban laktak, de végeznek és jelentkeznek MSc képzésre és mind az egyetemre, mind a kollégiumba felvételt nyernek, ők maradnak a jelenlegi szobájukban, de nekik is szükséges a beköltözési adminisztráció elvégzése és a jelentkezés is, az új jogviszonyhoz tartozó szerződés aláírása. Amennyiben nem végzik el az adminisztrációt és nem jelennek meg a beköltözési időpontokban, úgy elvesztik II. féléves kollégiumi férőhelyüket.

Az újonnan beköltöző hallgatók, a kiköltözések függvényében folyamatosan tudják elfoglalni a kollégiumi helyüket.

A beköltöző hallgató a beköltözéssel vállalja az egész II. féléves kollégiumi díj befizetését - mely továbbra is a Neptun rendszeren történik - függetlenül attól, hogy a félév befejezése előtt kiköltözik.

Fontos információk:

A következő félévre érvényes kollégiumi férőhellyel rendelkező hallgatók (tehát a jelenleg is bent lakó hallgatók) nem jelentkezhetnek a pótjelentkezés alatt, azzal a céllal, hogy egy másik kollégiumba kerülhessenek.

Azon hallgatók, akiknek a lakhelye és a kollégium közötti távolsága kevesebb, mint 30 km, nem jelentkezhetnek kollégiumi férőhelyre.

Az első,- és felsőéves felvétel a szabad férőhelyek arányában történik, a mostani jelentkezésnek várólista megújító szerepe is van. A tavaszi félévben ez a lista lesz a mérvadó a várólistát illetően.

Kérjük, csak abban az esetben vegye igénybe a kollégiumi férőhelyet, ha a 2019/20/II. félévre aktív státusszal az egyetemre beiratkozik.

A sikeres felvétel esetén, amennyiben nem kívánja elfoglalni a kollégiumi férőhelyét, legkésőbb 2020.02.13-ig jelezze felénk, a Neptun rendszeren keresztül a kollégiumi férőhely lemondása kérvénnyel. Neptun rendszerben a kérvények között megtalálható lesz a nyomtatvány a jelentkezés kezdődátumától. Más módon történő lemondást nem tudunk elfogadni!


Szociális pontszám megszerzése:

Adtam le szociális kérelmet a 2019/20 őszi félévben:

az ott megszerzett szociális pontszámukat a kollégiumi felvételi eljárásban figyelembe vesszük

Nem adtam le 2019/20 őszi félévében szociális kérelmet:

Kérjük olvassa el az alábbi tájákoztató! Az így megszerzett szociális pontszámok hozzáadódnak a felvételi eljárásba megszerezhető pontszámokhoz.

HATÁR kitöltési segédlet

A kérelemhez tartozó igazolásokat és a pályázati adatlapot minden esetben papír alapon postai vagy személyes úton is el kell juttatni hozzánk.

Szociális kérelmek beadásának határideje: 2020.01.27-től 2020.01.31.-ig

Postára adás: 2020.01.31. 16:00-ig (későbbi dátummal postára adott kérelemet nem áll módunkban elbírálni)

Postacím: 9026 Győr, Egyetem tér 1. ÚT 106-os iroda SZE HÖK

Borítékra írd rá: "Szociális kérelem"

A HATÁR rendszerrel és a szociális pontszámmal kapcsolatos kérdéseket minden esetben a HÖK felé kell jelezned a hatar@sze.hu e-mail címen.

Szociális kérelem esetén reklamációra nincs lehetőség, hiánypótlás a tanévi szociális időszakban lehetséges. 

Bármilyen győri kollégiumi jelentkezéssel kapcsolatos kérdés esetén a kollegium@sze.hu címen kaphatnak segítséget.

Bármilyen mosonmagyaróvári kollégiumi jelentkezéssel kapcsolatos kérdés esetén a mek.kollegium@sze.hu címen kaphatnak segítséget.


Beköltözés

Hegedűs Gyula Kollégium, Multifunkcionális épület és Külső Kollégium

A kollégiumba való beköltözés az eredményhirdetést követően a Hegedűs Gyula Kollégium kollégiumi irodában lehetséges 2020.02.05. – 2020.02.13 az alábbi időpontokban, csak munkanapokon (hétvégén nincs hallgatói ügyfélfogadás):

hétfő-péntek 09:00-11:00

Aki nem költözik be a megadott időpontban és nem jelzi a megfelelő módon a később költözési szándékát az SZMSZ 5.§/2. n. pontja szerint elviszíti férőhelyét 2020.02.13-i hatállyal!


Cserháti Sándor Kollégium (Mosonmagyaróvár)

A kollégiumba való beköltözés az eredményhirdetést követően a Cserháti Sándor Kollégium kollégiumi irodában lehetséges 2020.02.05. – 2020.02.13 az alábbi időpontokban, csak munkanapokon (hétvégén nincs hallgatói ügyfélfogadás):

hétfő-péntek 09:00-11:00

Aki nem költözik be a megadott időpontban és nem jelzi a megfelelő módon a később költözési szándékát az SZMSZ 5.§/2. n. pontja szerint elviszíti férőhelyét 2019.02.12-i hatállyal!

 

Szervita Nővérek Szent József Diákotthona

Galéria

Egyetemi Kollégium Eseménynaptára

Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.

Térkép

Térkép