Galéria

Eseménynaptár

Térkép

Térkép

Keresztféléves kollégiumi jelentkezés (2023/24/02)

A kollégiumi jelentkezés azon keresztféléves MSc-s, elsőéves, felsőéves, Erasmusról visszajövő, felsőfokú szakképzésben résztvevő, valamint PhD hallgatók számára lehetséges, akik a második szemeszterre kollégiumi férőhelyet szeretnének igényelni. Azoknak a hallgatóknak, akik a tanév eleji felvételi eljárásban kollégiumi férőhelyet kaptak és beköltöztek, NEM KELL ÚJRA JELENTKEZNIÜK.

Jelentkezési időszak: 2024.01.26. 8:00 - 2024.01.31. 8:00

Ebben az időszakban kell jelentkeznie azoknak a hallgatónak is, aki a 2023/24-as tanév keresztféléves MSc-s képzésre felvételt nyertek, valamint azon hallgatóknak, akik a 2023/24/I. félévben várólistán voltak, vagy akik szeretnének kollégiumi férőhelyet a II. félévre.

Eredményhirdetés várhatóan2024.02.01. (csütörtök) 16:00

 

Jelentkezés módja:

Jelentkezni interneten keresztül, kizárólag a dormitory.sze.hu felületen lehetséges a meghirdetett időpontban, hasonlóan a tanévi kollégiumi jelentkezéshez.

Jelentkezési segédlet

A kollégiumi jelentkezés pontszámításáról bővebb leírást a Kollégiumi SZMSZ-ben talál.

Azon hallgatók, akik jelentkezéskor a kollégiumban laktak, újra jelentkeznek és mind az egyetemre, mind a kollégiumba felvételt nyernek (például az alapképzésben diplomát szerző, keresztféléves Msc-re jelentkezők), ők maradnak a jelenlegi szobájukban, de nekik is szükséges a beköltözési adminisztráció elvégzése, az új jogviszonyhoz tartozó szerződés aláírása. Amennyiben nem végzik el az adminisztrációt és nem jelennek meg a beköltözési időpontokban, úgy elvesztik II. féléves kollégiumi férőhelyüket.

 

Fontos információk:

A következő félévre érvényes kollégiumi férőhellyel rendelkező hallgatók (tehát a jelenleg is bent lakó hallgatók) nem jelentkezhetnek a pótjelentkezés alatt, azzal a céllal, hogy egy másik kollégiumba kerülhessenek.

A beköltöző hallgató a beköltözéssel vállalja az egész II. féléves kollégiumi díj befizetését függetlenül attól, hogy a félév befejezése előtt kiköltözik.

A fizetés továbbra is a Neptun rendszeren keresztül történik.

Azon hallgatók, akiknek a lakhelye és a kollégium közötti távolsága kevesebb, mint 30 km, nem pályázhatnak kollégiumi férőhelyre.

Az első-, és felsőéves felvétel a szabad férőhelyek arányában történik, a mostani jelentkezésnek várólista megújító szerepe is van, tehát az I. félévre vonatkozó várólista az új jelentkezést követően törlődik. A tavaszi félévben az új jelentkezési lista lesz a mérvadó a várólistát illetően.

Kérjük, csak abban az esetben vegye igénybe a kollégiumi férőhelyet, ha a 2023/24/II. félévre aktív státusszal az egyetemre beiratkozik.

A sikeres felvétel esetén, amennyiben nem kívánja elfoglalni a kollégiumi férőhelyét, legkésőbb 2024.02.09-ig jelezze felénk a kollegium@sze.hu e-mail címen.

 

Szociális pontszám megszerzése:

A kollégiumi felvételi eljárásban résztvevő hallgatók, amennyiben a 2023/24/I. félévében adtak le szociális kérelmet, úgy az ott megszerzett szociális pontszámukat a kollégiumi felvételi eljárásban figyelembe vesszük.

Azon hallgatók, akik nem adtak le 2023/24/I. félévében szociális kérelmet, 2024.01.19.-2024.01.26. között adhatnak be, az alábbi pályázati adatlap kitöltésével, és a szükséges igazolások csatolásával.

SZOCTÁM KISOKOS

PÁLYÁZATI ADATLAP

IGAZOLÁSMINTÁK

Postára adás: 2024.01.26. (későbbi keltezéssel postára adott kérelmet nem áll módunkban elbírálni).

Postázási adatok:

Széchenyi István Egyetem Hallgatói Önkormányzat
9026 Győr, Egyetem tér 1. (AKIK tér, ÚT 106.)
Jelige: Szociális pontok kollégiumi jelentkezéshez

Az így megszerzett szociális pontszámok hozzáadódnak a felvételi eljárásban megszerezhető pontszámokhoz.

Bármilyen győri kollégiumi jelentkezéssel kapcsolatos kérdés esetén a kollegium@sze.hu címen kaphatnak segítséget.

Bármilyen mosonmagyaróvári kollégiumi jelentkezéssel kapcsolatos kérdés esetén a mek.kollegium@sze.hu címen kaphatnak segítséget.

 

Beköltözés:

Hegedűs Gyula Kollégium, Multifunkcionális épület, Famulus Kollégium és Külső Kollégium

A kollégiumba való beköltözés az eredményhirdetést követően a Kollégiumi Irodában (Multifunkciós épület, K1 földszint) lehetséges 2024.02.02. – 2024.02.09. között az alábbi időpontokban, csak munkanapokon (hétvégén nincs hallgatói ügyfélfogadás):

  • hétfő-péntek 09:00-11:00.

Amennyiben a megadott időpontban nem tud beköltözni a kollégiumba, a későbbi költözési szándékát a kollegium@sze.hu e-mail címen jelezheti.

Aki nem költözik be a megadott időpontig és a későbbi költözési szándékát sem jelzi, az a kollégiumi férőhelyét elveszíti, valamint az első havi kollégiumi díj kiírásra kerül.

Cserháti Sándor Kollégium (Mosonmagyaróvár)

A kollégiumba való beköltözés az eredményhirdetést követően a Cserháti Sándor Kollégium kollégiumi irodában lehetséges 2024.02.02. – 2024.02.10. között az alábbi időpontokban, csak munkanapokon (hétvégén nincs hallgatói ügyfélfogadás):

  • hétfő-péntek 09:00-11:00.

Amennyiben a megadott időpontban nem tud beköltözni a kollégiumba, a későbbi költözési szándékát a mek.kollegium@sze.hu e-mail címen jelezheti.

Aki nem költözik be a megadott időpontig és a későbbi költözési szándékát sem jelzi, az a kollégiumi férőhelyét elveszíti, valamint az első havi kollégiumi díj kiírásra kerül.