Szervita Nővérek Szent József Diákotthona

Galéria

Egyetemi Kollégium Eseménynaptára

Méltányossági vizsgák 2022. július 6. - 2022. július 9.
Tantárgyválasztás a 2022/2023. tanév I. félévére 2022. augusztus 29. 06:00 - 2022. szeptember 3. 23:55

Térkép

Térkép

Nyári kollégiumi jelentkezés 2022

Tisztelt Hallgatók!

Az idei évben is van lehetőség nyári kollégiumi férőhelyek igénylésére az alábbi űrlap kitöltésével.

Nyári kollégiumi jelentkezés űrlap.

A nyári szállás időszaka az alábbiak szerint alakul:

  • Hegedűs Gyula Kollégium – 2022.06.27. (hétfő) - 2022.08.24. (szerda),
  • Külső Kollégium – 2022.06.27. (hétfő) - 2022.08.24. (szerda),
  • Cserháti Sándor Kollégium – 2022.06.27. (hétfő) - 2022.08.26. (péntek).

Kérünk mindenkit, hogy ennek tudatában jelentkezzen nyári szállásra!

Jelentkezési időszak: 2022. május 26. (csütörtök) – 2022. május 31. (kedd)

A jelentkezési határidő (2022. május 31. (kedd) 23:59:59) után benyújtott kérelmeket semmilyen körülmények között nem áll módunkban elfogadni.   

Várható eredmény: 2022. június 07. (kedd)

Lemondás határideje: 2022. június 15. (szerda) 20:00

A nyári szállásra történő beköltözés időpontjait az eredményhirdetést követően tesszük közzé.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy azok a hallgatók, akik nyári szállást igényeltek a június 24-27. közötti időszakban maradhatnak a férőhelyükön, a kollégiumból nem kell kiköltözniük.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Győrben a korlátozott férőhelyek miatt a Hegedűs Gyula Kollégiumba kizárólag a hallgatói tevékenységet végző, illetve a kötelező szakmai gyakorlatot / duális gyakorlatot töltő hallgatók tudnak jelentkezni. 

Azon hallgatók, akik más indokra hivatkozva igényelnek nyári szállást, ők a Külső Kollégiumban kerülnek elhelyezésre.  

Nyári szállás díja

Kötelező szakmai gyakorlatot teljesítő hallgatóknak és a duális képzés keretein belül gyakorlatot végző hallgatóknak: 20.000 Ft/hó

Egyéb okból szállást igénylő hallgatóknak: 25.000 Ft/hó

Jelentkezés menete

A nyári szállás igényléséhez szükséges jelentkezési űrlap a kollegium.sze.hu oldalon található, a felület a nyári szállásra való jelentkezés kezdetekor válik aktívvá. 

Nyári szállás 1 vagy 2 hónapra igényelhető. A nyári szállás díja minden megkezdett hónap esetében teljes igényelt időszakra vonatkozik. 

Aki felvételt nyert nyári időszakra a kollégiumba, de mégsem venné igénybe a nyári férőhelyét, kérjük, a fent megadott határidőig jelezze a kollegium@sze.hu e-mail címen. 

A nyári kollégiumi férőhely visszamondásának elmulasztása, az első havi díj 50%-ának befizetési kötelezettségét vonja maga után, amely a Neptun rendszerben kerül kiírásra.

Szakmai gyakorlaton maradó hallgatók igazolása

A nyári kollégiumba történő beköltözés feltétele a kiírt kollégiumi díj befizetése és a szakmai gyakorlat igazolása.

A tanterv szerinti kötelező szakmai gyakorlatot végző hallgatóknak a kollégiumi jelentkezéshez minden esetben szükség van igazolásra. Az igazolás kiadásához a hallgatónak szükséges a szakmai gyakorlathoz kapcsolódó dokumentumokat (együttműködési megállapodás és szándéknyilatkozat) cégszerűen aláírva bélyegzővel ellátva leadni a megfelelő helyen.

A Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar, az  Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar illetve az AUDI Hungaria Járműmérnöki Kar, az Apáczai Csere János Kar rendszerben jelentkező hallgatói, illetve a Mezőgazdaság és Élelmiszertudományi Kar hallgatóinak az Egyetemi Szolgáltató Központ ad ki igazolást a nyári gyakorlatról. Igazolás igénylés ITT!

Ezen szakok esetén a Karrier Iroda a gyakorlat végzését közvetlenül igazolja a Kollégium felé.

A többi Kar hallgatójának a tanszékről kért aláírt, pecséttel ellátott igazolást kell a beköltözéshez leadni. Az igazolásnak tartalmaznia kell a gyakorlat időtartamát.

 

Duális képzésen gyakorlatot töltő hallgatók

Duális képzés esetén a hallgatónak a foglalkoztató cég által kiállított, aláírt, pecsételt igazolással kell rendelkeznie a beköltözéshez. Az igazolásnak tartalmaznia kell a gyakorlat időtartamát. 

FONTOS információk!

Nyári szállásra a szabad férőhelyek arányában tudunk hallgatókat fogadni.

Vis maior helyzet esetén a nyári szálláson lévő hallgatók kiköltöztethetők a kollégiumból.

 

Nyári Internet

Nyáron az internet használat és fizetés a tanévihez hasonlóan előírt módon történik, erről bővebb információk a internet.sth.sze.hu oldalon találhatók.

Internet elérést és beléptető rendszert érintő kérdésekben a problema@sth.sze.hu e-mail címen érdeklődhetnek a NetClub tagjainál.

 

Belépőkártya

A kollégiumi belépés nyár folyamán is a tanévhez hasonlóan történik, vagyis ujjlenyomat, valamint hallgatói, illetve vendégkártya szükséges minden nyári szállásos vendégnek. Akik még nem rendelkeznek ilyen kártyával (külsős vendégek, más egyetemek hallgatói) az alábbi oldalon tájékozódhatnak a kártya igénylésről: kartya.sze.hu