Nyári kollégiumi információk 2019

Tisztelt Hallgatók!

Az idei évben is van lehetőség korlátozott számban nyári kollégiumi férőhelyek igénylésére. A nyári rendezvények szállásigénye miatt a nyári szállásokat a Multifunkciós Épületben és a Külső Kollégiumban (Mészáros Lőrinc út 20.) bizonyos időszakokban csak korlátozott számban tudjuk biztosítani a hallgatóink részére.

A Mosonmagyaróvári Kar hallgatóinak természetesen a Cserháti Sándor Kollégiumban biztosítunk férőhelyet a nyári időszakra.

Csak abban az esetben igényelhető a tantervi kötelező szakmai gyakorlat miatt nyári szállás, ha a szakmai gyakorlat időtartamának nagyobb része a nyári időszakra esik. Nyári szállás minden esetben a teljes meghirdetett időszakra igényelhető!A nyári szállás időszaka az alábbiak szerint alakul:

  • Külső Kollégium – 2019.06.28. (péntek) - 2019.08.30. (péntek),
  • Cserháti Sándor Kollégium – 2019.06.28. (péntek) - 2019.08.30. (péntek),
  • Multifunkciós Épület – 2019.07.03. (szerda) – 2019.08.16. (péntek).

A Multifunkciós Épület esetében maximum 180 főnek tudunk férőhelyet biztosítani.

A nyári időszakban a kollégiumok közötti cserére nincs lehetőség.

Kérünk mindenkit, hogy ennek tudatában jelentkezzen nyári szállásra!

Jelentkezési időszak: 2019.05.28. (kedd) – 2019.06.02. (vasárnap)

A jelentkezési határidő (2019.06.02. (vasárnap) 23:59:59) után benyújtott kérelmeket semmilyen körülmények között nem áll módunkban elfogadni. 


Eredményhirdetés

Várható eredmény: 2019. június 7. (péntek)

Lemondás határideje: 2019. június 18. (kedd) 16:00

A nyári szállásra való beköltözések időpontjait az eredményhirdetést követően tesszük közzé.

Nyári szállás díja: 25.000 Ft/hó

  • Szakmai gyakorlatot végző hallgató esetén 19.500 Ft/hó

További bent maradásra nincs lehetőség.


Jelentkezés menete

A nyári szállás igényléséhez szükséges jelentkezési űrlap a http://kollegium.sze.hu/ oldalon található, a felület a nyári szállásra való jelentkezés kezdetekor válik aktívvá. Fontos az űrlap pontos és a valóságnak megfelelő adatokkal való kitöltése, valamint a tantervben szereplő kötelező szakmai gyakorlatos hallgatóknak az igazolás feltöltése.

A nyári szállás díjak a NEPTUN rendszerben, az eredményhirdetést követően a jelentkezésnél megadott feltételek alapján automatikusan kiírásra kerülnek. A kiírt tételt a beköltözés napjáig be kell fizetni. Az a hallgató, aki nem tesz eleget a befizetési kötelezettségének, nem költözhet be nyári szállásra.

A nyári szállás díja minden esetben teljes nyárra vonatkozik!

Aki felvételt nyert nyári időszakra a kollégiumba, de mégsem venné igénybe a nyári férőhelyét, kérjük, a fent megadott határidőig jelezze a kollegium@sze.hu e-mail címen.

A nyári kollégiumi férőhely visszamondásának elmulasztása, az első havi díj 50%-ának befizetési kötelezettségét vonja maga után, amely a Neptun rendszerben kerül kiírásra.


Szakmai gyakorlaton maradó hallgatók igazolása

A szakmai gyakorlatot igazoló igazolás leadási határideje: 2019.06.07. (péntek) 13:00

A szakmai gyakorlatot végző hallgatóknak a kollégiumi jelentkezéshez minden esetben szükség van igazolásra. Az igazolás kiadásához a hallgatónak szükséges a szakmai gyakorlathoz kapcsolódó dokumentumokat (együttműködési megállapodás és szándéknyilatkozat) cégszerűen aláírva bélyegzővel ellátva leadni a megfelelő helyen.

A Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar, az  Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar illetve az AUDI Hungaria Járműmérnöki Kar hallgatóinak az Egyetemi Szolgáltató Központ ad ki igazolást a nyári gyakorlatról. Igazolás igénylés ITT!

A többi Kar hallgatójának a tanszékről kért aláírt, pecséttel ellátott igazolást a jelentkezési űrlaphoz csatolva PDF formátumban kell feltölteni a kollégiumi honlapon írtak alapján. Csak a tanulmányok befejezéséhez kötelezően előírt (a diploma megszerzéséhez szükséges) szakmai gyakorlat számít kedvezményes díjra jogosító szakmai gyakorlatnak.

A szakkollégista hallgatóknak és szervezeti tagoknak is kötelezően így kell jelentkezni a nyári szállásra, ha maradni szeretnének a nyári időszakra!


FONTOS információk!

Nyári szállásra a szabad férőhelyek arányában tudunk hallgatókat fogadni. Az átköltöztetés jogát fenntartjuk! (Akár kollégiumok között is!)


Nyári Internet

Nyáron az internet használat és fizetés a tanévihez hasonlóan előírt módon történik, erről bővebb információk a http://internet.sth.sze.hu oldalon találhatók.

Internet elérést és beléptető rendszert érintő kérdésekben a problema@sth.sze.hu e-mail címen érdeklődhetnek a NetClub tagjainál.


Belépőkártya

A kollégiumi belépés a nyár folyamán is a tanévhez hasonlóan történik, vagyis ujjlenyomat, valamint hallgatói, illetve vendégkártya szükséges minden nyári szállásos vendégnek. Akik még nem rendelkeznek ilyen kártyával (külsős vendégek, más egyetemek hallgatói) az alábbi oldalon tájékozódhatnak a kártya igénylésről:

https://kartya.sze.hu/

A honlapon keresztül megigényelt kártyákat az AKIK-ban (ÚT. 106) a Hallgatói Információs és Szolgáltató Központban (KisHáz pult) fogadási időben lehet átvenni!

Az AKIK Információs pultjánál a kártya ügyintézés az alábbi időpontokban zajlik:

2019. június 1-től 21-ig: 
hétfő – péntek: 09:00-14:00

Utolsó nyitvatartási nap: 2019. június 21.


Nyáron a konditermek zárva tartanak! 

Szervita Nővérek Szent József Diákotthona

Galéria

Egyetemi Kollégium Eseménynaptára

Szenátusi Ülés 2020. január 27. 14:00 - 16:00
Szorgalmi időszak kezdete 2020. február 10.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. február 14. - 2020. február 15.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. február 21. - 2020. február 22.
Szenátusi Ülés 2020. február 24. 14:00 - 16:00

Térkép

Térkép