Felhívás - Társalgóhasználat

Tisztelt Kollégista hallgató!

Az ESZK pályázati felhívást tesz közé a kollégiumi társalgók használati szabályozásának témakörében.

Sajnos az utóbbi időben a helytelen magatartás miatt, valamilyen szabályzást kell a kollégiumi társalgókra bevezetni. A kollégiumnak vannak javaslatai, de úgy gondoltuk, hogy a hallgatóknak is adunk lehetőségeket ötleteik megírására és elküldésére.  A társalgókban lévő bútorokra sokan nem vigyáznak, azokat rongálják felelősségvállalás nélkül, nem jelentik be a rendezvényeket, nem takarítják ki maguk után a társalgót, nem viszik le a szemetet és a közösségi terekben található szemetesekbe dobják ki azokat.  Többen nem funkciónak megfelelően használja a társalgókat, így most lehetőséget adunk minden kollégista hallgatónak, hogy részese legyen egy olyan folyamatnak, amely a kollégium életére kihat.

Feladat:

A kollégiumban található tanulók/társalgok szabályozása, úgy hogy a hallgatók jogai és a kollégium érdekei nem sérülnek. Tehát olyan szabály tervezetet várunk, amiben a hallgatók pihenéshez való joguk, tanuláshoz való joguk valamint a kollégiumi házirend nem sérül, és a kollégiumi társalgok, állapota nem romlik tovább (szemét, rongálás, hangoskodás, bejelentés nélküli rendezvények tartása). Az ötleteket reális kereteken belül (anyagi, technikai vagy személy) kell megfogalmazni.

Információk:

  • társalgók külön kulccsal zárhatók
  • porták és az irodák tehermentesítése

 

Formai követelmény:

Az elkészített munkának minimum fél oldal terjedeleműnek kell lennie, legfeljebb 12-es betűmérettel, ennél rövidebb munka nem jutalmazható.

A pályázaton csak olyan kollégista hallgató adhat le tervezetet, aki a 2018/19/II. félévben kollégiumi jogviszonnyal rendelkezik.

A pályázatra készített anyagokat maximum 3 fős csapatok adhatják le.

A pályázaton szerepelni kell a hallgató nevének, szoba számának és Neptun kódjának.

 

Leadás határidő 2019.02.15.

A munkákat a kollegium@sze.hu e-mail címre várjuk!

 

A használható ötletet a kollégium korrekciós ponttal jutalmazni fogja, ami a következő féléves kollégiumi jelentkezésbe fog beleszámítani.

Akinek a témával kapcsolatban kérdése van, keresse fel a Kollégiumi irodát (K3/K4/II. emelet).

Galéria

Egyetemi Kollégium Eseménynaptára

Szenátusi Ülés 2019. március 25. 14:00 - 16:00
Elektronikus ZH nap 2019. március 27.
Véradás 2019. március 27. 10:00 - 16:00
Hallgatói klubkoncert 2019. március 27. 19:00 - 23:00

Térkép

Térkép