Kollégiumi Msc-s és pótjelentkezés 2017/18/II. félév

A kollégiumi jelentkezés azon keresztféléves MSC-s, elsőéves, felsőéves, Erasmusról visszajövő, felsőfokú szakképzés, valamint a PhD hallgatók számára...

Kollégiumi Msc-s és pótjelentkezés 2017/18/II. félév

Térítési és Juttatási Szabályzat módosítás

Tisztelt Hallgatók! 2017. január 30-ával a Szenátus elfogadta a Térítési és Juttatási Szabályzat (továbbiakban TJSZ) módosítást, mely alapján 2017. j...

Térítési és Juttatási Szabályzat módosítás

Kollégiumi díj kiírása

Kedves Kollégisták! A kollégiumi díjak kiírásra kerültek! A 2017/18 első szemeszterében a kollégiumi díjak befizetési határideje a következőképpen f...

Kollégiumi díj kiírása

Kollégiumok közötti csere igénylés

Kedves Hallgató! Amenniyben kollégiumok között szeretnél szobát cserélni azt az alábbi oldalon teheted meg! hallgato.sth.sze.hu Az oldalra regisztr...

Kollégiumok közötti csere igénylés

Vendégfogadás

Kedves Hallgatók!

A mai naptól 2013.09.11 elindul a kollégiumban a vendégfogadási rendszer.  A vendégfogadás a hallgato.sth.sze.hu oldalon keresztül történik.

Kérek mindenkit hogy a tovább alatt olvassa el a tájékoztatót!

Információ a Hallgatói kártyáról

A Széchenyi István Egyetemen bevezetésre került egy NFC-s kártyarendszer. A kártyarendszer célja az egységes kártyahasználat az egyetem egész területén, amibe a kollégiumok is beletartoznak. Az „új” kártyák 2013/14-es tanévtől bevezetésre kerültek a Hegedűs Gyula valamint a Mészáros Lőric úti (külső) kollégium beléptető rendszerébe is.

Négy különböző típusú kártyát használunk a kollégiumi belépésre hallgatói, dolgozói, öregdiák, kollégiumi vendég kártya. Ebből két kártyát használhatnak a hallgatók:

 Hallgatói kártya

A hallgatói kártyát csak az a hallgató igényelhet, akinek van aktív tanulmányi státusza (hallgatói jogviszonya) az egyetemmel. A Hegedűs Gyula Kollégiumba valamint a Mészáros Lőrinc úti (külső) kollégiumba való 24 órás belépéshez is erre a kártyára van szükség, így minden kollégista hallgatónak rendelkeznie kell ezzel a kártyával.

A kollégista hallgatóknak a kártya kézhezvétele után még egy ujjlenyomat felvételi folyamaton is át kell esnie, ahhoz, hogy a kártyája alkalmas legyen a kollégiumi belépésre. A hallgatói kártyát az AKIK irodában fogadási időben lehet elkészíttetni.

Hallgatói kártya díja: egyszeri 800 Ft, melyet Neptunon keresztül kell befizetni

 Kollégiumi vendégkártya

A Kollégiumi vendégkártyát olyan személyek igényelhetik, akiknek nincs hallgatói jogviszonya az egyetemmel (pl.: más egyetem hallgatója).

A kártya kézhezvétele után még egy ujjlenyomat felvételi folyamaton is át kell esnie, ahhoz, hogy a kártyája alkalmas legyen a kollégiumi belépésre.  

A kollégiumi vendégkártya díja: 1600 Ft, amelyet személyesen a könyvtárban lehet befizetni vagy sárga csekken feladni.

A befizetési bizonylatot bemutatva az AKIK ügyfélszolgálata készítik el a kártyát fogadási időben.

A kártya készítési díja tartalmazza az első éves könyvtári beiratkozási díjat, majd minden további évben könyvtárhasználati szabályzat szerinti könyvtári beiratkozási díjat kell fizetni.

 

Kollégiumi vendég fogadás

Mindenkinek, aki a kollégiumok valamelyikében közlekedni szeretne, rendelkezni kell a fenti kártyák valamelyikével. Minden kollégista hallgató fogadhat vendéget, de egy időben csak két darab vendége lehet. A vendégfogadást a hallgato.sth.sze.hu oldalon keresztül van lehetőség ezt adminisztrálni (vendégfogadási segéd). A vendég regisztrációhoz a vendégfogadónak (az a kollégista hallgató, aki vendéget szeretne fogadni) szüksége van a vendég Neptun kódjára valamint a kártyájának a számára. A regisztrációt követően a vendég hallgatói illetve vendég kártyája automatikusan vendég jogosultsággal fog rendelkezni, ami azt jelenti, hogy 06:00 és 22:00 között szabadon bejárhat a kollégiumba. Akik nem hagyják el a kollégiumot a 22:00-ig neki a kollégiumba való bejárási jogosultságot megvonjuk és a következő alkalommal nem fog tudni bejönni a kártyájával a kollégiumba. A vendég jogosultság visszakapcsolás ára 2000 Ft amit a Kollégiumi Irodában kell befizetni.

A vendégfogadó dönthet úgy, hogy a vendégért a továbbiakban nem vállalja a felelősséget, így a vendégfogadás menüpontban a Törlés linkre kattintva megszüntetheti a vendége kollégiumi belépésre jogosító jogosultságát.  A vendégkártya csak a visszavonást követő éjfélkor kerül inaktiválásra.

A vendégfogadó kötelessége a kollégiumi házirendet a vendégével betartatni!

 

Eltört/elveszett kártya

Azon kollégistáknak, akinek eltörik, elveszik vagy ellopják a kártyáját neki kötelező pótolni, hiszen nem fog tudni közlekedni a kollégiumi portákon. (Ezért felhívjuk a kollégista hallgatók figyelmét arra, hogy fokozottan vigyázzanak a kártyájukra). Az Egyetemi Kártyarendszerben kiállított kártyákat elvesztés, megsemmisülés esetén le kell tiltani

A kártyapótlás díja 3.200 Ft!

A elvesztett kártyát pótlására az alábbiak szerint van lehetőség:

1. A kártyapótlás igénylését a kartya@sze.hu email címen jelezni kell! Az e-mailben a személyes adatok és az ügyfélszolgálati jelszó megadása szükséges. (ügyfélszolgálati jelszó megtalálható a kártyaregisztráció során kiküldött e-mailban)

2. A 3.200 Ft-os kártyapótlási díjat be kell fizetni az alábbiak szerint:

 - Hallgató a kártyapótlás díját a Neptunban tudja befizetni. A tételt a hallgató maga írja ki, majd a teljesítésről bizonylatot nyomtat.

- Kollégiumi vendég a kártyapótlás díját a könyvtárban tudja teljesíteni, melyről pénztárbizonylatot kap.

3. A befizetési bizonylat bemutatásával az AKIK irodában a kártya legyártásra kerül amit személyesen lehet átvenni.

 

Időpontfoglalás

A kártyakészítés előtt időpontot kell foglalni az AKIK irodában (megelőzve a sorok kialakulását). Időpontot a kártya.sze.hu oldalon az Időpont egyeztetés menüpontban lehet foglalni!

A Hallgatói Információs és Szolgáltató Központ (AKIK) iroda nyitva tartása:

Hétfő – Csütörtök      09:00 - 16:00

Péntek                        09:00- 14:00

Kártyával kapcsolatos bővebb információk a kartya.sze.hu oldalon található.

 

Galéria

Egyetemi Kollégium Eseménynaptára

Winter Seminar 2018- Media and Democracy 2018. február 26. 00:00 - 2018. március 2. 01:00
Rektori Fórum 2018. február 28. 14:00 - 15:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. március 2. 00:00 - 2018. március 3. 01:00

Térkép

Térkép