Felvételizőknek

Információk az egyetemre felvételizőknek

BEMUTATKOZÁS

A közösségi élet kialakulásának döntő színhelye a kollégium. Baráti társaságok, tanulóközösségek jönnek létre az itt eltöltött évek alatt.s
A Széchenyi István Egyetem két épületben, 1348 hallgató számára biztosít kollégiumi elhelyezést, melynek 35%-a áll az első évesek rendelkezésére. A felvétel 1 tanévre szól és ez idő alatt szaktársaiddal – lehetőség szerint évfolyamtársaiddal – lakhatsz egy szobában.

A KÖZPONTI KOLLÉGIUM

Image

Az egyetem közvetlen közelében, a Mosoni-Duna partján fekvő épületegyüttes 3 szárnya összesen 1023 férőhelyes. A szobák 3 ágyasak, tanulóasztalokkal, könyvespolccal, kábeltévével, internet-csatlakozási lehetőséggel felszereltek. Két szoba és egy vizesblokk (zuhanyzó, mosdó) alkot lakóegységet.
Minden kollégista egyéni belépőkártyával rendelkezik. Vendégek fogadására 22 óráig van lehetőség.
A kollégiumban működő hallgatói szervezetek és az egyetem közelsége lehetőséget nyújt bekapcsolódni a közösségi életbe. A közvetlen közelben számos étkezési és szórakozási lehetőség is adott.
További szolgáltatások:  büfé, kondicionáló terem, mosoda.

A KÜLSŐ KOLLÉGIUM

A 362 kollégista elhelyezésére alkalmas épülettől, helyi járatú busszal, 15 perces utazással érhető el az egyetem. A 2003-ban átadott kollégiumban 2, illetve 3 ágyas szobák vannak. A lakóegységek közös fogadóhelyiségből két szoba nyílik, melyekhez egy teakonyha és egy vizesblokk (zuhanyzó, WC, mosdó) tartozik. Kábeltévés és internet-csatlakozási lehetőség itt szintén biztosított.

A kollégisták biztonsága érdekében biometrikus beléptető-rendszer működik.
A Külső Kollégium nyugodt légköre és a modern felszereltség megfelelő környezetet teremt a tanuláshoz.
A Külső Kollégium helyét megnézheti a honlapon található térképen.

DÍJAK, KÖLTSÉGEK

A kollégiumi díjat havonta, átutalással kell a Neptun rendszerben teljesíteni, összege a három fős szobákban 9 300 Ft/fő/hó a két férőhelyes szobák ára 13 900 Ft/fő/hó.
Saját számítógéppel a szobában széles sávú internet-hozzáférés fél évre 6.500 forintos hálózat-használati díj ellenében vehető igénybe.
A kollégiumi díj tartalmazza az kábeltévé előfizetés, és hűtő használat díját is.

FELVÉTEL A KOLLÉGIUMBA

Az egyetemre felvételt nyert, hallgatók a nyár folyamán megkapják a neptunkódot, amellyel interneten keresztül be tudnak lépni a Neptun tanulmányi rendszerbe. A Neptun oldalain lehet jelentkezni kollégiumba. Akár mind a két kollégiumot meg lehet jelölni, ilyenkor a prioritást is meg lehet adni és ezt vesszük figyelembe.

Határon túli (nem EU-s tagállamban élő) magyar állampolgárok is jelentkezhetnek a kollégiumba, ők a kollégium szabályzata alapján mentesülnek a felvételi eljárás alól és automatikusan elhelyezésben részesülnek. Jelentkezni ugyanúgy a Neptun rendszeren keresztül kell.

A jelentkezők rangsorolása szakonként, felvételi pontszámuk alapján történik. A kollégiumi elhelyezésben részesülők és az elutasított hallgatók egyaránt a Neptun rendszerben kapnak tájékoztatást az eredményről. A felvételt nem nyert hallgatók várólistára kerülnek. Év közben, üresedés esetén a várólistán soron következő hallgatók költözhetnek be, addig is lakhatási támogatást igényelhetnek a HATÁR rendszeren keresztül.

Galéria

Egyetemi Kollégium Eseménynaptára

Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) 2017. július 23. - 2017. július 30.
Nyári ügyeleti rend 2017. július 27. 00:00 - 2017. augusztus 20. 23:00
Munkaszüneti nap 2017. augusztus 20. 00:00 - 23:55
Bejelentkezés a 2017/18. tanév I. félévére 2017. augusztus 23. 06:00 - 2017. szeptember 2. 23:00

Térkép

Térkép